single image
07-12-2015
Gökçe ALAÇLI

Sevgili Pınar Altuğ Atacan İle Söyleşi

Uzun yıllardır ekranlarda bağımlısı olduğumuz dizilerde izledik kendisini. Tasarladığı markaları merakla takip ettik. Sakin hayatı, ailesine düşkünlüğü ve mesleğindeki saygınlığı ile gönlümüzü fetheden Pınar Altuğ Atacan, Birleşim Dergi’nin sorularını sizler için yanıtladı.

Önce tekne tekstili, ardından ayakkabı-çanta koleksiyonu çıkarttınız. Şimdi tasarladığınız bir mücevher markanız var. Bu tutku nasıl başladı sizde?

Uzun zamandır bir yandan göz önündeki işimi sürdürürken bir yandan da artık adımı markalaştırma zamanının geldiğini düşünüyordum. Ayakkabı çok ilgi duyduğum bir şey olduğu için oradan başladım sonrasında da diğer ürünlerle devam ettim.

Selma markası ile bir mücevher koleksiyonunuz var ve ilgi ile takip ediliyor. Markanızı tasarlarken nelere dikkat ettiniz?

Selma koleksiyonunun tamamı zamansız ürünlerden oluşuyor. Her yaştan hanımın günün her saati takabileceği ürünler ama tabii her şeyden önce benim takmaktan hoşlandığım ürünler.

Mücevher tasarımı mı, ayakkabı-çanta tasarımı mı, hangisi sizin için daha büyük bir tutku? 

Açıkçası ayakkabıda üretim Türkiye’de yapılmadığı için çok fazla karışamıyorsunuz ama ben kontrol delisi birisiyim ve bu karışamama durumu beni çok rahatsız etti. Selma’da her şey benim kontrolümde. Tutkudan öte tercih diyelim, yoksa hepsi ayrı keyif.

Ayakkabı ve çanta tasarımına dönecek olursak; çantadan çok ayakkabı tutkusu olan biri olduğunuzu söylüyorsunuz. Tasarımlarınızda görsellik haricinde fark yaratacak bir unsur var mı?

Hali hazırda devam etmiyor ayakkabı koleksiyonu, bir seferlik yaptık ve bitti. Ama rahatlık ve fiyatlarının uygun olması elbette ki önemliydi.

Kişiye özel tekne tekstili işi ile ilgileniyorsunuz. Neden kişiye özel?

Çünkü tekne farklı, ev gibi değil. Her şeyine biraz daha özeniyorsunuz. Mesela evinize herkese bir örnek nevresim, havlu takımı yapmayabilirsiniz ya da hepsinin üzerine isim yazmazsınız ama teknenize yaparsınız. İşte bu kadar özenirken de gidip mağazadan almak yerine ne hayal ediyorsanız onu üretme fikri bana daha doğru geldi. Müşterilerim tekneleri için ne hayal ediyorlarsa biz onu üretiyoruz.

Türkiye güzeli olarak başladığınız kariyerinize, iyi bir oyuncu olarak devam ettiniz. 'Çocuklar Duymasın' dizisinin final yapmasının üzerine oyunculuğa bir süre ara verdiniz, yeni proje planlıyor musunuz?

Teşekkür ederim. Hali hazırda bazı görüşmeler yapıyorum ama henüz kesinleşmiş bir şey yok. Ama televizyonu çok özledim.

Oyunculuk mu yoksa sunuculukla mı ekranda kalmak istersiniz?

İkisinin tadı çok farklı, birinde başka biri oluyorsunuz dolayısıyla çok renkli ve eğlenceli, diğer tarafta tamamen kendim olarak programın içinde olmak da çok zevkli.

Reklam filmleri için aranan bir yüzsünüz. Bunun sebebi nedir sizce?

Her ne yaşarsam yaşayayım doğru ya da yanlış hep arkasında duran birisiyim, dolayısıyla güvenilirim. Güzel bir ailem var. Üstelik çocuk da yaparım kariyer de.

Siz yaşadığı topluma duyarlı ve çevreyi önemseyen bir kişiniz. Gerek çevre bilinci aşılamak, geri dönüşüm, eğitim, insan hakları konularında gerekse sağlıklı beslenmenin önemi ve obeziteyle mücadele konularında farkındalık arttırmak için çalışmalarınız oldu. Gelecek dönemde yeni çalışmalar olacak mı?

Sosyal sorumluluk ve yardım projelerinde gücümün ve ömrümün yettiğince hep olacağım.

Pınar Altuğ fırsatları iyi değerlendiren biri midir?

Öyle olduğumu düşünüyorum, şimdiye kadar çok yanlış karar vermedim hep çok güzel işlerin içinde oldum.

Pınar Hanım başarılarınızın devamını diliyoruz, sizi her daim ekranlarda görmek istiyoruz ve teşekkür ediyoruz.

Asıl ben teşekkür ederim.

 

Benzer Yazılar

TÜMÜ
back to top