single image
30-03-2023
Gökçe Alaçlı

Ayşe Tolga

Pek çok dizi ve sinema filminde başarılı oyunculuğunuzu izleme fırsatımız oldu. Oyunculuk ve sunuculuk kariyerinizin haricinde farklı bir dalda da başarılarınızı takip etme olanağı bulduk. Beslenme sistemleri ve detox, masaj ve vücut terapileri, klinik aromaterapi eğitimleri almanın haricinde cilt ve vücut bakımı konusunda da uzman estetisyensiniz. 

Sağlıklı ve kaliteli yaşam adına uzmanlaştığınız bu konulara nasıl yöneldiniz?

Yirmili yaşlarımın sonunda sağlıklı yaşamla ilgilenmeye başladım. 10 sene vejetaryendim, bu arada yoga, meditasyon, bütünsel ve doğal terapilerle de ilgilendim. Sonrasında ise bu konuya profesyonelce eğilmeye karar verdim. Dünyanın pek çok yerinde masaj ve vücut terapileri üzerine farklı ekol ve tarzlardan eğitimler aldım.

Kaliteli bir yaşam için “sağlığa bütünsel bir bakış’’ ile yaklaşmak gerekir diyorsunuz. Bu bütünsel bakış içerisinde neler yer almalıdır ?

Spor, egzersiz, sağlıklı beslenme üzerine kurulu yaşam tarzı kaliteli yaşamdır. Bunların yanı sıra mümkün olduğunca stresten uzak kalmak, şehir hayatının yarattığı gerginlikten kurtulup huzuru yakalayabilmek yaşam kalitesini artıran önemli bir unsur. Düzenli, yeterli ve kaliteli uyku da zinde kalabilmek için şart. 

Aromaterapi ile yakından ilgileniyorsunuz, yolunuz aromaterapi ile nasıl kesişti?  Çok kısa aromaterapi nedir ve bunun için oluşturduğunuz markanızdan bahsedebilir misiniz?

Doğal terapilerle ilgi birçok eğitim aldım. Sonrasında aromaterapi, anatomi- fizyonomi, holistik tıp ve oriental medicine okuyarak “Klinik Aromaterapist” oldum. Estetisyenlik eğitimi aldım. Aromaterapi ile cilt bakımı serisi geliştirdim. Tüm bunlarla ilgilenirken de “Aisha” markası doğdu. Hamam ve SPA kültürünün beşiği ülkemizde değil de Yunanistan’da böyle bir markanın varlığı beni daha çok motive etti. Ülkemize böyle bir markayı kazandırmak istedim. 2007 yılında hayata geçirdiğim Aisha bir aromaterapi markası yani bildiğiniz anlamda kozmetik ürün bulunmuyor. Yağlar, uçucu yağlar, bitki ve çiçek suları, % 100 doğal bebek ve anne bakım ürünleri yer alıyor.

Zihin ve ruh sağlığımız için bize önereceğiniz doğal terapi yöntemleri nelerdir?

Çok fazla var hepsini buradan saymaya zaman yetmez. Şunu söylemek isterim ki; doğal terapiler sadece masaj olarak algılanıyor ancak öyle değil. Bedenimizin gerçek ihtiyacına yönelik yaşamak bence en gerçeğidir. Düzenli, dengeli kaliteli uyku; su içmek; doğru, dengeli, temiz gıdalarla beslenmek; hareket etmeyi disipline etmek gerekir.

Söyleyebileceğiniz sıra dışı güzellik sırları nelerdir?

Sıra dışı güzellik sırrı yok aslında. Düzenli ve kaliteli uyku, bol su içmek, çiğ ağırlıklı sebze meyve yemek top modellerin de sırrıdır. Siz de uygulayın güzelleşin…

Okuyucularımız için yaşam kalitemizi arttıracak, bize dinamizm ve enerji verecek deneyimlediğiniz birkaç tane farklı gıda kombinasyonu söyleyebilir misiniz?

Sabahları mutlaka protein ağırlıklı kahvaltı etmeli. Beyaz undan, şekerden uzak bir beslenme tarzı benimsenmeli. Avokado, Omega 3-6, badem sütü, tarçın çayı benim gizli silahlarım…

Asıl mesleğinize geri dönersek ekranlar için dizi harici yeni projeleriniz var mı? 

Bir yandan Seksenler dizisi, diğer yandan da Aisha, www.aysetolga.com ile ilgili çalışmalarım, seminerler, workshoplar yoğun olarak devam ediyor. Şu aşamada başka bir proje gündemimde değil.

Sağlıklı yaşam üzerine bir program yapmayı düşünür müsünüz? 

Bu sene içerisinde çıkaracağım kitap projem var. TV programı ise belki gelecek sene…

Ayşe Hanım bizimle paylaştığınız bilgileri için teşekkür ederiz, başarılarınızın devamını dileriz..

Ben teşekkür ederim…

Benzer Yazılar

TÜMÜ
back to top