single image
30-03-2023
Gökçe Alaçlı

PİAZZA AVM

AVM konseptinde gerek yurt içi gerekse yurt dışında yaptığı projelerle kalite ve vizyon farkını öne çıkaran Rönesans Grubu ile birlikte, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da bölgenin en büyük alışveriş merkezleri olan PİAZZA AVM’ lerin tüm elektrik sistemlerini bitirme gururunu yaşadık. 

Adını İtalyanca’da meydan, kapalı çarşı anlamına gelen Piazza kelimesinden alan bu görkemli yapılar, bu iki şirin kentimize şimdiden yeni bir canlılık getirmeye başladı bile.

Şanlıurfa, tarihi Cilalı Taş Devrine kadar giden bir ilimiz. Göbeklitepe Höyüğü, MÖ 11.000 yıllarında kullanılan Dünya'nın bilinen en eski mabedi. 

Şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Balıklıgöl, (Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri) kutsal balıkları ile Şanlıurfa'nın en çok ziyaretçi çeken yerlerinden. Tabi sadece bu iki yer değil; Eski Şehir, Harran, Selahaddin Eyyubi Camii, Ulucami, Hz. İbrahim'in Doğduğu Mağara ve Mevlid-i Halil Camii, Hz. Eyyüp Peygamber'in Makamı, Şuayb Şehri, Halfeti (Saklı Cennet), İnbaşı Mağaraları gibi şehrin gidilip görülmesi gereken ve kendine has hikâyeleri olan daha birçok yeri var. 

Kahramanmaraş ise dünyanın en güzel dondurmasına sahip, elektrik gereksinimimizin yüzde 14’ünü tek başına karşılayan 6 adet barajı bulunan ve tarihi Tunç Çağına kadar giden bir kentimiz. Sanayi bakımından bir Anadolu kaplanı olan bu ilimiz, iki resmî ve iki de özel OSB'ye sahip. Özellikle tekstil ve iplik sanayiinde Türkiye ve Ortadoğu'da önde gelen bir merkez durumunda. 

Kendine has eşsiz özelliklere sahip Kurtuluş Savaşı destanları yazmış bu iki büyük şehrimize 6 ay süre farkı ile yapılmış bu iki projenin, kalıcı bir esere dönüşmesi kararını Şanlıurfa ve Kahramanmaraş halkı zaman içinde verecek.

Toplam inşaat alanı 100.000 m2 nin üzerinde olan bu iki projede , % 100’ü yedeklenmiş 9.700 kVA ve 9.900 kVA  güçlerinde enerjinin, orta gerilim tesisatından itibaren ana pano ve tali panolara kadar olan tüm kuvvet ve busbar tesisatını, aydınlatma otomasyonunu , sayaç otomasyonunu, yangın ihbar ve algılama sistemini, acil anons ve seslendirme sistemini, CCTV sistemini, Data-Telefon sistemini, SMA TV sistemini, otopark izleme ve yönlendirme sistemini, güvenlik sistemlerini ve bina otomasyon sistemini kurduk, test ve devreye alarak Rönesans’ın tecrübeli işletme ekibine teslim ettik. 

Elektrik projelerinin EMP Mühendislik, denetleme ve geçici kabul işlerinin KİKLOP International FZE tarafından yapıldığı bu iki projede kullanılan malzemelerin, EN (European Norms ) ISO ve TSE standartlarına uygun olmasına dikkat ettik.

Bu iki güzel yapının da şehirlerimize hayırlı olmasını diliyor, projelerin tamamlanmasında emeği geçen ve katkısı bulunan tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.

Benzer Yazılar

TÜMÜ
back to top