single image
30-03-2023
İbrahim BİNER

MUŞ DEVLET HASTANESİ

Birleşim Mühendislik için ilklerin yaşandığı bir proje daha başarıyla teslim edildi. 

MÖ 13. yüzyıla dayanan tarihiyle, her mayıs ayı başında açan o güzelim laleleriyle, günlük işleriyle uğraşan kendi halinde yardımsever insanlarıyla, o nefis üzümleriyle kendine özgü bu şirin Doğu Anadolu şehrine daha önce hiç gelmemiştik.  Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın 1071 yılında Bizans İmparatoru 4. Romen Diyojen’i Malazgirt Savaşında yenip, Türklere Anadolu’nun kapılarını kesin olarak açtığı ildir aynı zamanda Muş. 

Ülkemizin en iyi bilinen inşaat şirketlerinden YDA İnşaat ile de ilk işimiz oldu bu proje. Grubun onursal başkanı ve kurucusu rahmetli Yaşar Dede Arslan’ın adına ithafen kurulan YDA İnşaat, yarım asrı aşkın YDA Grup tecrübesiyle yurt içinde ve dışında çok önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Yap-İşlet-Devret ve Kamu Özel Ortaklığı modeli ile yapım ve işletme faaliyetinde, özellikle de şehir hastaneleri konusunda en öncü ve deneyimli firmalardan biri konumunda.

Yine bir ilk olarak Birleşim Mühendislik, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) işinde mekanik tesisat bitirme belgesi aldı.  Yurt içi ve yurt dışında doğrudan veya iştirakleri aracılığıyla proje geliştirmek; konut, altyapı ve sosyal donatı uygulamaları yapmak veya yaptırmak ana hedefiyle çalışan TOKİ, ülkemizdeki çok önemli sağlık projelerinin de işvereni durumunda.  

Muş Devlet Hastanesinin yapımına 2010 yılında başlandı. Bölgenin çok zorlu kış koşulları nedeniyle inşaat çalışmaları ancak diğer mevsimlerde yürütülebildi. Mekanik tesisat işlerine 2012 yılında başlanabildi. Mekanik tesisat kapsamında, altta sıralanan sistemlerin uygulama projeleri, ana ekipman dahil tüm malzemelerinin temini, montajı, testi, işletmeye alınıp validasyon testleri ve işletme personeline eğitim verilmesi dahil, Birleşim Mühendislik tarafından gerçekleştirildi:

Isıtma, soğutma, havalandırma merkezi sistemi

Sıhhi tesisat sistemi

Yangın koruma ve söndürme sistemi

Bina otomasyon sistemi

Mutfak, çamaşırhane ve morg ekipmanları

Medikal gaz ve pnömatik sistemleri

Doğal gaz altyapı kurulumu

Bahçe sulama sistemi

Güneş enerjisi ile sıcak su elde etme sistemi

Hastane 300 yataklı olarak projelendirilmiş olmakla birlikte 400 kişi kapasiteli. Toplam inşaat alanı 64.000 m2 Hasta yatak odaları; 1 yataklı, 2 yataklı ve süit olmak üzere üç ayrı tipte. Hepsinde de özel dizayn edilmiş banyo + WC mevcut.

Mekanik tasarımı Y.M.T. Mühendislik Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yapılan projenin kontrollük hizmetini de PROKON Mühendislik ve Müşavirlik A. Ş. gerçekleştirdi.

Hastanede tüm poliklinik birimleri hizmet verecek.  10 tanesi genel amaçlı, biri doğumhane ve biri de günlük kullanım amaçlı olmak üzere 12 tane ameliyathane mevcut ve tümü de son teknolojiye uygun hijyenik iklimlendirme sistemi ile donatılmış durumda. Bunun yanında 5 ayrı yoğun bakım ünitesi de benzer sistemlerle teçhiz edildi. Hastanenin ayrıca 280 kişilik bir amfitiyatro salonu da mevcut.

Bu güzel yatırımın tüm Muş ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyor, proje sırasında emeğini esirgemeyen tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. 

Benzer Yazılar

TÜMÜ
back to top