single image
30-03-2023
Gökçe ALAÇLI

LİV HOSPITAL ULUS

Dünyanın birçok ülkesinde hasta kabul ederek uluslararası arenada sağlık vizyonunu oluşturan Liv Hospital; gerek konumu, gerek seçkin hekim kadrosu ve sağlık personeli, gerekse ileri teknolojisiyle Türkiye'de üst segmente hitap eden en iddialı hastanelerden biri olarak kabul edilmektedir. Birçok ünlü simanın ikamet ettiği Beşiktaş İlçesi’ne ait Ulus Semti’nde bulunan Liv Hospital Ulus Hastanesi, Boğaziçi Köprüsü’nün girişinde  görkemli mimarisi ile dikkat çekmektedir. Liv Hospital ismini, Leading International Vision prensibinin baş harflerinden almakla birlikte, İngilizce hayat (live) kelimesi de Liv Hospital’ın var olma amacının en önemli simgesidir. Liv Hospital, hizmette olduğu gibi mimari yaklaşımında da insan vücudunun mucizevi kabiliyetini referans almıştır. Liv Hospital Ulus, İspanya’da yapılan Dünya Mimari Festivali ‘’İnşa Halindeki Projeler Yarışması’’nda, hasta konforu odaklı yapısına mimari alanda yarattığı farklılıkla ikincilik ödülünü kazanmıştır. Vücudun çalışmasından esinlenilen binanın dekorasyonunda yuvarlak hatlar, alyuvarlar, akyuvarlar, epitelleri çağrıştıran detaylar mevcuttur. Doğal dokular, doğal renkler kullanılmıştır. Ayrıca iç mimari tasarımıyla da 7 yıldızlı otel konseptini yansıtmaktadır. Aynı zamanda hasta odaları ve asansörleri ile size bir uzay yolu filminin içindeymişsiniz hissi vermektedir.

Liv Hospital Ulus’ta, dört normal kat, bir zemin kat ve beş bodrum kat olmak üzere toplam on katta 32 bin metrekare kapalı alanda, 154 yatak, 8 ameliyathane, 50 klinik ve yüksek teknoloji altyapısıyla ileri düzeyde sağlık hizmeti sunulmaktadır. Liv Hospital Ulus’ta, dijital hastane konseptini tamamlayan farklı ve entegre teknolojilerin kullanıldığı teşhis, tedavi ve bakım sistemleri ile hasta konforu en ileri seviyede sağlanmaktadır. Liv Hospital Ulus, tam teşekküllü bir hastane olmasının yanı sıra onkoloji, kök hücre-rejeneratif tıp araştırma ve uygulamaları, koruyucu ve fonksiyonel tıp, kalp sağlığı merkezi, nöroşirurji, ortopedi ve sporcu sağlığı merkezi ile dünyanın en büyük merkezleriyle boy ölçüşecek nitelikte bir hastane olarak öne çıkmaktadır.

Liv Hospital Group'a ait ilk hastane olan Liv Hospital Ulus'un inşaatı FOM Grup A.Ş. tarafından 2013 yılının ilk aylarında tamamlanmış ve hizmete sunulmuştur. Mekanik tesisat proje müellifliğini Klips Mühendislik üstlenmiştir. Liv Hospital Ulus'un ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın ve sıhhi tesisatları ile otomasyon sistemleri ise firmamız

tarafından yapılmış ve devreye alınmıştır. Mekanik tesisat sistemlerinin uygulaması sırasında gerek Türk Standartları gerekse Avrupa ve Amerikan Standartları (TS, EN, ASHRAE, NFPA vb.) kullanılmıştır.

Hastanede hastanın konforu için düşünülen detaylarda teknolojinin son olanaklarından yararlanılmış. Örneğin odalara yerleştirilen dijital kontrol ekranlarındaki hastane bilgi yönetim sistemi entegrasyonu sayesinde hekimler hasta başında konsültasyon yaparken istedikleri CT, MRI, anjiyo gibi tüm tıbbi görüntüleri hastalarla anında paylaşabiliyor.

Her odada dokunmatik PC bulunuyor. Böylece hastanın radyoloji görüntülerine erişim sağlanabiliyor. Hasta odalarında bulunan dijital ekranlar aracılığıyla hasta odasının sıcaklığı ve aydınlatması ayarlanabiliyor; perdeler tek tuşla otomatik olarak açılıp kapatılabiliyor. Yine tek tuşla hasta yakını taksi çağırabiliyor, yemek sipariş edebiliyor.

Bütün mekanik cihazlar tek merkezden izlenebiliyor ve teknolojik olarak uygun donanımlı tüm sistemler bu merkezden kumanda edilebiliyor. Her cihaza ait zaman programı yapılabiliyor. Bütün hastanenin mekanik çalışma durumu anında gözlenebiliyor. Cihaz servis bilgileri de otomatik ve alarmlı ikaz sistemi ile takip edilebiliyor. Bina otomasyon sistemi, bina yangın sistemi ile de entegre çalışıyor. Acil durumlarda uygulanan yangın senaryosunun otomasyona ait bölümleri, sistem tarafından otomatik olarak uygulamaya geçiriliyor. Ameliyathanelerde ve hijyenik bölümlerde bulunan dijital pano ekranlarından o bölgeye ait bütün sistem verileri de kumanda edilebiliyor.           

Binada çok geniş kapsamlı bir havalandırma, ısıtma, soğutma, iklimlendirme sistemi, bulunuyor. Bu sistemlerde merkezi ve doğalgazlı ısıtma kazanları, merkezi chiller soğutma üniteleri, VRF cihazları, çift borulu fan coiller bulunuyor. Ayrıca VAV, CAV ve elektrikli kanal ısıtıcısı gibi zon kontrolü sağlayan cihazlar da mevcut. Ameliyathaneler ve hijyenik alanlarda %100 dış havalı hijyenik santraller hizmet veriyor. Ameliyathanelerin her biri, diğerlerinden bağımsız bir iklimlendirme kontrol sistemine sahip. Katlarda bir bölümde veya odada soğutma yapılırken diğer bölümde veya odada aynı anda ısıtma yapılabiliyor. 

Liv Hospital Group bünyesinde, yine mekanik tesisat sistemlerinin uygulaması şirketimizce yapılmış olan, Liv Hospital Ankara Hastanesi ise 2015 yılı başlarında hizmete açılacaktır.

Benzer Yazılar

TÜMÜ
back to top