single image
13-04-2023
Gökçe ALAÇLI

İstanbul Marriott Hotel Şişli

İstanbul Marriott Hotel Şişli, benzersiz konumu, 259 delüks odası, 

şehrin kaosundan kaçıp sağlık ve dinginlik bulacağınız Health Club&SPA’sı, Fransız şef Hubert Bourdon’un hazırladığı özel lezzetlerin sunulduğu restoranıyla İstanbul’da lüks ve konforun yeni adresi olmaya aday…

Dünyanın 72 ülkesinde, 3.900 otel, 35 milyon sadakat üyesi ve 18 markaya sahip bir zincir olarak faaliyet gösteren Marriott International’ın en yeni oteli İstanbul Marriott Hotel Şişli, 7 Mart’tan itibaren konuklarını ağırlamaya başladı. 

Marriott International’ın değişen yüzünün ilk temsilcilerinden İstanbul Marriott Hotel Şişli, konfor ve rahatlığı bir arada sunan 259 delüks odası ve göz kamaştıran Boğaz ve Haliç manzarasıyla konuklarına eşsiz bir İstanbul deneyimi yaşatıyor.

İstanbul’un ticaret ve alışveriş merkezi Şişli’deki merkezi konumu sayesinde İstanbul’un her noktasından kolay ulaşım imkânı veren İstanbul Marriott Hotel Şişli, dileyen müşterileri için helikopterle ulaşım sağlamasıyla da dikkati çekiyor. 

En teknolojik ve trendi toplantıların adresi

İstanbul Marriott Hotel Şişli, en yeni teknolojilerle donatılmış 7 toplantı ve 1 balo salonuyla iş buluşmalarına da yeni bir soluk getiriyor. Otel, Marriott zincirinin geliştirdiği online bir platform olan Meetingsimagined.com sayesinde; kullanıcı deneyimleri, son toplantı trendleri ve yüzlerce ilham verici fotoğraftan esinlenerek en yaratıcı toplantıları gerçekleştirme olanağı sunuyor.

Sağlık, güzellik ve lezzetin de merkezi…

İstanbul Marriott Hotel Şişli, 2.300 m2 büyüklüğünde, modern bir şehir SPA’sı olarak dizayn edilen Health Club&SPA ile huzur ve dinginlik dolu saatler geçirme imkânı sağlıyor. 

İstanbul Marriott Hotel Şişli’de bulunan The Dish Room Restaurant & Terrace Bar, Fransa’dan Mısır’a, İtalya’dan Japonya’ya, Dubai’den Çin’e kadar dünyanın farklı noktalarında çalışmış ve farklı ülkelerin mutfaklarında oldukça deneyimli olan Fransız şef Hubert Bourdon’un hazırladığı Akdeniz mutfağına özgü menüsüyle fark yaratıyor.

Otel ve ofis olarak kullanılan binanın 35.500 m2 si ofis ve dükkânlar, 45.500 m2 si otel alanları olarak kullanılmaktadır. 6 katı yeraltında olmak üzere toplam 43 kat olan yapının yüksekliği 158 m olup alt katlar ofis ve dükkân (15 kat), üst katlar ise (21 kat) otel olarak işletilmektedir.

Bodrum katlarında; otopark, balo salonları, yüzme havuzu, sağlık kulüpleri, hazırlık ve pişirme mutfakları, fuaye, çamaşırhane, personel soyunma odaları ve restorandı, personel ofisleri  yer alırken, zemin katta  lobi, restoran, mutfak, barlar ve toplantı salonları bulunmaktadır.

Havalandırma:

Otel odaları ve ofislerde 4 borulu fan-coil, taze hava-egzoz sistemi, balo ve toplantı salonlarında reheat-VAV li tam havalı sistem, lobi ve restoranlarda tam havalı ısı geri kazanımlı sistem, havuzda tam havalı nem alma santrali, mutfaklarda egzoz sistemi ile koordineli taze hava santralleri, servis koridorlarında 4 borulu fan-coil, fuaye ve genel alanlarda ise tam havalı sistemler kullanılmıştır.

Isıtma sistemi:

Doğalgaz ile çalışan sıcak su kazanları (3 adet x1700 kW),frekans konvertörlü pompalar ve 3 sistem zonu ile, soğutma sistemi su soğutmalı santrifüj gruplar (3 adet x1350 kW), açık kule, serbest soğutma sistemi, sabit ve frekans konvertörlü pompalarla tesis edilmiştir. Kondens atık ısılarının bir kısmı sıcak su ön ısıtmasında kullanılmıştır.Sıcak-soğuk su sistemi 3 zonda çözülmüştür. Sıcak su üretiminde akümülasyon tankı-eşanjörler kullanılmıştır. Su  dağıtımında kule, mutfak, çamaşırhane, genel mekânlar ve otel odaları hidroforları ayrılmış ve hepsi frekans konvertörlü seçilmiştir.

Yangın söndürme sistemi:

Otel  idari şartnamesi gereği basınç düşürücü kullanılmadan sistem çözülmüş, üst zon alt bölümleri 34. Kat yangın deposundan  basınçlandırılmıştır. Otel oda ve ofis koridorları, lobi, fuayeler, toplantı odaları, atrium, toplantı odaları, balo salonları ve  restoranlarda duman kontrolü yapılmıştır. Pişirme ve fırın davlumbazlarında ise gazlı söndürme sistemleri uygulanmıştır.

Tüm  sistemler otomasyon sistemi ile çalışırken bina yönetimince tüm parametreler incelenip, kontrol edilebilmektedir.

Ayrıca tüm yangın sistemi yangın otomasyon panosu tarafından izlenmektedir.

 

Benzer Yazılar

TÜMÜ
back to top