single image
11-07-2023

Birleşim Mühendislik & Santral Enerji Lansmanı

Santral Enerji şirketinin ailemize katılmasıyla büyümeye devam ediyoruz!

Birleşim Mühendislik olarak 20. kuruluş yılımızı geride bırakırken, Türkiye’nin sürdürülebilir enerji ihtiyacını karşılamak için EPC konusunda faaliyet gösteren Santral Enerji firmasını ailemize katmanın mutluluğunu  yaşıyoruz. 

Firmamız Santral Enerji ile stratejik bir büyüme gerçekleştirerek, 09 Mayıs ’23 tarihinde Raffles İstanbul otelde düzenlediği ve “karbon nötr” olarak gerçekleştirdiği lansman daveti ile Santral Enerji’nin Birleşim Mühendislik ailesine katılışını resmileştirerek, tüm davetlileri ile bu güzel haberi paylaştı. 

Ailemize katılan Santral Enerji ile enerji sektörüne daha fazla değer katmayı amaçlayan Birleşim Mühendislik, bu anlamlı günü sürdürülebilir bir geleceğin başlangıcı olarak kabul ederek; Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlamakta.

Davetimizi Beyazıt Öztürk’ün sunumu ve Karsu Dönmez’in sahne performansı eşliğinde gerçekleştirdik. Gecede konuşma yapan Birleşim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan, ’’Güneşten aldığımız enerji ile gücümüze güç, yaşama enerji katıyoruz’ mottosuyla çıktığımız enerji yolculuğunda ailemize Santral Enerji'yi de katarak devam edeceğiz. 

Son dönemde önemi giderek artan yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla, başta güneş enerjisi santralleri olmak üzere, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim santralleri kurulumu için mühendislik, müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri veren Santral Enerji ile EPC alanında faaliyet göstermeyi planlıyoruz.

Yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeyi sürdürülebilirliğin temel gelişim ekseni olarak gören firmamız, güçlü mühendislik bilgisi ve güncel teknolojisiyle özellikli yapıların elektromekanik işlerinde, GES projeleri geliştirme ve kurulumunda yer alarak başarı çıtasını yükseltmeyi hedeflemekte. ‘Önce İnsan’ yaklaşımı ile çalışanlarımızdan tüm paydaşlarımıza, her zaman daha iyi şartlarda, yaşanabilir bir hayat ve sürdürülebilir gelecek hazırlamak için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.’’ ifadelerine yer verdi.

Birleşim Grup’un mühendislik grubunu oluşturan firmaları Birleşim Mühendislik ve bağlı ortaklığı Erde Mühendislik, özellikle mühendislik katma değeri yüksek projelerin elektromekanik tesisat uygulamalarını hayata geçirmekte olup; 2022 yılının son çeyreğinde %70 hissesini satın aldığı Santral Enerji şirketini, bağlı ortaklık olarak bünyesine kazandırarak EPC alanında da faaliyet göstermeyi amaçlamaktadır.

Santral Enerji şirketi dünyada ve ülkemizde her geçen yıl önemi artan Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretimi Santrallerine (GES) yönelik proje geliştirme aşamasından finansmana, santralin kurulumundan işletmesine kadar müşterilerine bütüncül hizmet sunmaktadır. 

 

 

Benzer Yazılar

TÜMÜ
back to top