single image
12-09-2024

Buz Adam WIM HOF

WIM HOF METODU İLE UYGULANAN SOĞUK VE NEFES TEKNİKLERİ 

64 yaşındaki ekstrem sporcu ve rekortmen Wim Hof’un  ‘’Sandığınızdan daha güçlüsünüz’’ sözleri, uyguladığı metodun belki de kilit cümlesi. 

Hof yıllarca sürdürdüğü ekstrem sporların da yardımıyla geliştirdiği ‘Wim Hof Metodu’nu kullanarak insan bedenini hayretler içerisinde bırakacak derecede düşük sıcaklıklara maruz bıraktığı denemeleriyle dünyanın ilgisini çekti. Wim Hof bu denemeleri sayesinde 18 kere Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. 

17 yaşında soğuk suya girmeye başlayan Wim Hof bundan sonraki yıllarda soğuğu hayatının merkezine koyarak bedenini ve zihnini eğitip inanılmaz başarılara imza atan bir ekstrem sporcuya dönüştü. 2016 yılında Kilimanjaroora Dağı’na sadece bir şortla tırmandı, Kuzey Kutup Dairesi’nde çıplak ayakla yarım maraton tamamladı, buzla doldurulmuş bir tanker içinde 100 dakika durmayı başardı, bununla da kalmadı soğuğun haricinde Namib Çölü’nü hiç su içmeden tam maraton koşarak bitirdi. 

Wim Hof’a göre insan tam potansiyelinin farkına varmalı.

Zaman içinde, içinde yaşadığımız dünya ile ilişkimiz değişir ve yaşam tarzlarımız bizi doğal çevreden kopartır. Bu kopukluk, insanoğlunun asırlar boyunca gelişmiş hayatta kalma mekanizmalarını devre dışı bırakarak içsel gücüyle bağlantısını kaybetmesine neden olur. 

Wim, onlarca yıllık kişisel keşif ve çığır açan bilimsel çalışmalar sayesinde, bu derin fizyolojik süreçleri harekete geçirmenin ve tam potansiyelimizi gerçekleştirmenin basit ve etkili bir yolunu buldu.

Wim Hof Metodu bizi kendimize, başkalarına ve doğaya yeniden bağlamayla ilgilidir.

 

Peki nedir WHM- Wim Hof Metodu’nu bu kadar farklı kılan: Nefes, soğuk terapisi ve kararlılık.

Nefes alma

Wim Hof Metodu'nun ilk ayağı nefes almaktır. Çoğu zaman nefes almanın muazzam potansiyelinin farkına varmayız. WHM’nin özel nefes tekniği bunların hepsini ortaya çıkartmanıza yardımcı olur: Daha fazla enerji, daha düşük stres seviyeleri ve patojenlerle hızla başa çıkan güçlendirilmiş bir bağışıklık tepkisi verilmesine neden olur.

Soğuk terapi

Soğuk, sıcak dostunuzdur ve Wim Hof Metodu'nun üç temel direğinden birisidir. Soğuğa uygun şekilde maruz kalmak, kahverengi yağ dokusunun oluşması ve bunun sonucunda yağ kaybı olmasını, güçlendirilmiş bir bağışıklık sistemini kolaylaştıran enflamasyonun azalması, dengeli hormon seviyeleri, gelişmiş uyku kalitesi ve ruh halinizi doğal olarak yükseltip iyi hissettiren kimyasallar olan endorfin üretimi dahil olmak üzere bir dizi faydayı sağlamakta.

Kararlılık

Wim Hof Metodu'nun üçüncü ayağı, diğer ikisinin temelini oluşturur: Hem soğuğa maruz kalma hem de bilinçli nefes alma, tamamen ustalaşmak için sabır ve özveri gerektirir. Odaklanma ve kararlılıkla donanmış olarak kendi bedeninizi ve zihninizi keşfetmeye ve sonunda ustalaşmaya hazırsınız.

 

Benzer Yazılar

TÜMÜ
back to top